Virtual Reality Educatief

Training in 360º  

Virtual Reality biedt de mogelijkheid om een proces of handeling direct te zien in de praktijk. De kijker ervaart de handeling precies zoals alles in de werkelijkheid wordt uitgevoerd 

Doormiddel van een Virtual Reality training krijgt de kijker alle informatie in een visuele omgeving. Dit zorgt ervoor dat kennis sneller wordt overgedragen en langer bewaard blijft. Complexe processen worden versimpeld, omdat de kijker direct ziet wat de bedoeling is.

Theorie en praktijk worden direct gekoppeld in één opleidingstraject. Dit bevordert de efficiëntie, en verlaagt de kosten tot 50% per opleidingskandidaat. 

Digitale opleidingsmogelijkheden 

Door de opleiding van een werknemer om te zetten in Virtual Reality zal de efficiëntie van de opleiding sterk verbeteren. Elke nieuwe persoon krijgt exact dezelfde training. Dit zorgt ervoor dat iedereen hetzelfde leert en op dezelfde manier het proces uitvoert.

Daarnaast is een Virtual Reality opleiding een duurzame oplossing die voor langere tijd gebruikt kan worden.  

Geschikt voor het opleiden van nieuwe kandidaten en bijscholing van bestaande werknemers. 

Hogere kennisretentie dan standaard video 

Het gebruik van Virtual Reality in educatieve processen is een bewezen verbetering in vergelijking met traditionele trainingsprocessen. Door middel van deze technologie wordt een visuele totaalervaring gecreëerd. Uit onderzoek blijkt dat kennis hierdoor beter wordt overgedragen en informatie langer behouden blijft. 

Houdt je kennisoverdracht up-to-date, duurzaam en uniform. 

Realistische ervaring van processen 

Door de kijker onder te dompelen in een realistische ervaring wordt een veilige leeromgeving gecreëerd. Hierdoor kunnen fouten gemaakt worden zonder consequenties. Er kan altijd teruggekeken worden naar de uitvoering van een handeling. Dit zorgt voor een veilige situatie waarin de gebruiker wordt uitgedaagd om handelingen op een juiste wijze aan te leren. 

 

%

Meer kennisretentie

%

Gemiddelde kostenbesparing

%

Minder tijd kwijt aan opleiden

%

Meer aandacht

Wat is een Virtual Reality video?

 

Ervaar de toevoeving van Virtual Reality zelf in de onderstaande video. De beste beleving ervaar je met een VR bil. 

Je kunt in de video met je muis klikken en slepen om rond te kijken. Heb je een VR bril, dan kun je deze gebruiken om rond te kijken.